Mennyi időre rendelhető otthoni szakápolás?

Mennyi időre rendelhető otthoni szakápolás?


Az otthoni szakápolás keretében ápolási tevékenységek legfeljebb 14 vizitre rendelhetőek el, amelyek ismételt orvosi vizsgálat alapján - új elrendelő lap kitöltésével - az ápolás tevékenységek esetében az első elrendeléstől számított 12 hónapon belül további három, alkalommal megismételhetők, összesen 56 vizit mértékéig.

Szakirányú rehabilitációs tevékenységek - a logopédia kivételével legfeljebb két hónapos időtartamú kúránként - legfeljebb 28 vizitre rendelhetőek el, amelyek az első elrendeléstől számított 12 hónapon belül egy alkalommal megismételhetőek. A krónikus esetek rehabilitációs tevékenységei csak az akut megbetegedésben szenvedő betegek ellátását követően, a fennmaradó szabad kapacitás terhére láthatók el. egy alkalomra elrendelt, az egyik naptári évről a következő naptári évre áthúzódó ellátást abba a naptári évbe tartozó ellátásnak kell tekinteni, amelyik évben az ellátás igénybevétele megkezdődött.

 

2015-05-28_220220y6yU

56 vizitet meghaladó vizitszám rendelése

Ha a beteg állapota szükségessé teszi az ezt meghaladó ellátást, akkor a háziorvos, a NEAK ellenőrző főorvosának egyetértésével egyedileg meghatározott további vizitszámot rendelhet el, ha a kapacitás a szolgáltatónál rendelkezésre áll. A NEAK ellenőrző főorvosának közreműködését az otthoni szakápolást nyújtó szolgáltató kezdeményezi.

 

A megszakítás nélküli ápolás érdekében az egyedi kérelmet az 56 vizit letelte előtt legalább két héttel korábban szükséges benyújtani.